10:17:22 | 14.04.2022

Natječaj „{ZAJEDNO} za zelene ideje“ društva dm-drogerie markt d.o.o.

Pozivaju se registrirane nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave te hrvatske proizvođače koji obavljaju djelatnost proizvodnje sukladno Zakonu o poljoprivredi neprofitne pravne osoba da, od  11. travnja do 8. svibnja 2022., ispunjavanjem obrasca na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr prijave svoje projekte, inovacije ili proizvode u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacija te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji.

PRAVILA I UVJETI PRIJAVA:

1. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju projekti:

a) registriranih nevladinih udruga

b) ustanova: centara, škola, domova, društava, bolnica, skloništa

c) jedinica lokalne i područne samouprave (gradova, općina, županija)

d) hrvatskih proizvođača - isključivo fizičke osobe koje obavljaju djelatnost proizvodnje sukladno Zakonu o poljoprivredi

e) neprofitnih pravnih osoba koje u strukturi osnivača imaju minimalno omjer 51 % prema 49 % u korist državljana Republike Hrvatske.

2. Na natječaj nije dopušteno prijavljivanje, predlaganje niti sudjelovanje projekata fizičkih osoba niti trgovačkih društava.

3. Fizičke osobe mogu predlagati projekte udruga, ustanova, jedinica lokalne i područne samouprave, hrvatskih proizvođača i neprofitnih pravnih osoba.

a) Fizička osoba kao predlagatelj dužna je navesti svoje puno ime i prezime te e-mail adresu kao i ime i prezime odnosno naziv nositelja projekta i inicijative koju predlaže.

b) Ukoliko projekt bude izabran na natječaju, ugovor se sklapa s Nositeljem predloženog projekta.

4. Kategorije prijave:

a) Zaštita okoliša i održivost - kategorija obuhvaća projekte koji izravno doprinose očuvanju i zaštiti okoliša neposredne lokalne zajednice (čišćenje javnih površina i voda; uklanjanje otpada; uređenje zelenih površina sadnjom biljaka/stabala i/ili postavljanjem opreme od održivih materijala; zaštita biološke raznolikosti; sprječavanje onečišćenja tla i/ili voda i ostalo).

b) Edukacije - kategorija obuhvaća educiranje i informiranje sugrađana svih dobi i uzrasta o važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja te o primjeni održivih rješenja u svakodnevnom životu koji doprinose zaštiti okoliša ili smanjuju utjecaj na okoliš.

c) Poticaj održivom poduzetništvu i proizvodnji – kategorija obuhvaća prijedloge za ulistanje proizvoda hrvatskih proizvođača (primjerice, proizvod ne sadrži mikroplastiku i sintetičke polimere; proizvod (pakiranje i/ili sastavne materije) pretežno je načinjen od recikliranih materijala; sastojci proizvoda potiču iz certificiranog biološkog uzgoja; proizvod je višenamjenski pa je time alternativa uobičajenim jednokratnim proizvodima) na police dm prodavaonica i/ili razvoj poslovnih ideja od dugoročne koristi za okoliš – inovacije i rješenja usmjerene na uštedu resursa, smanjenje količine otpada u okolišu i vraćanja u proizvodni proces.

Detalje  provedbe natječaja, kao i Pravila i uvjete natječaja „{ZAJEDNO} za zelene ideje“ koji su javno objavljeni možete pronaći ovdje.

Poslijednja izmjena dana 14.04.2022